HMB - прием и информация

HMB - прием и информация

 От 28 сеп. 2016

HMB ( Beta-Hydroxy Beta-Methyl Butyrate ) - е създадена от  разклонена верига на аминокиселината левцин,  за да извършва по-конкретно някои от неговите функции.
HMB играе роля в мускулния  синтез чрез увеличаване скоростта на протеиновия синтез, намаляването на излишните мазнини и поддържане на мускулна маса.

HMB не само подобрява използването на свободни аминокиселини в тялото, тя също така предотвратява използването на ангажираните аминокиселини чрез свеждане до минимум разграждането на белтъци.

Нашият организъм може да произвежда до 1 грам дневно от HMB.  При диета за изчистване HMB може да играе ролята на вашият спасител, чрез защита от разпадане на мускулната маса, стимулиране намаляването на мазнини  и увеличаване използването на  свободните аминокиселини в организма.

HMB може да ви помогне да постигнете целите си по-бързо.

Прием: Общия прием на ден в тренировъчни дни не трябва да бъде повече от 4,5 - 6 грама в зависимост от пола и възрастта.

А в нетренировъчни не повече от 2,5 - 3 грама.
Четете етикета на опаковката внимателно и не превишавайте дневната доза!

Хранителни източници: Съдържа се в повечето храни, но в изключително малки количества.

Най-голямо съдържание има в някои морски видове рибa и грейпфрут.

 


Още новини

Аргинин - прием, източници и кратка информация

Arginine (Аргинин) В последните години се изговори много за Аргинина като аминокиселина. Той се добавя към много добавки поради свойството си да задържа азот. А както знаем азота е един от ключовите елементи в синтеза на ...

BCAA - най-важното накратко

BCAA- Представляват аминокиселини с разклонена верига. Това са трите най-важни аминокиселини в производството, поддръжката и възстановяването на мускулната тъкан. Левцин, Изолевцин и Валин. Смята се, че съотношението ...