Цистеин - аминокиселина за по-високи нива на глутатион

Цистеин - аминокиселина за по-високи нива на глутатион

 От 19 юни 2016

Cysteine- Л-цистеина представлява сяра съдържаща неесенциална аминокиселина. Известен е със силното си антиоксидантно действие. Детоксикацията на организма (поради съдържанието на сяра) и производството на колаген (използван за еластичността на кожата) са само част от полезните ефекти от използването на цистеин.

Той укрепва лигавицата на стомаха и червата, за да се предотврати повредата от продукти, които не са желани в организма. Л- цистеина се класифицира като много добър защитник на черния дроб.

Освен това цистеина е от голямо значение за други много полезни ензими и витамини като коензим А, хепарин , биотин (Витамин Б) и алфа- липоевата киселина.

Начин на прием на Цистеин: 200-300 мг за килограм телесно тегло.

Медицински цели: Предпазва черния дроб и за облекчаване на инвалидизиращи заболявания.

Източници: Домашни птици, пшеница , броколи, яйца, чесън, лук и чушки

В следното проучване, провело се в рамките на 12 седмици и ежедневен прием на 400-800мг/кг N-Acetyl Cystein (Ацетил Цистеин) е допринесло за по-висока концентрация на червени кръвни телца и глутатион.

 


Още новини

Аргинин - прием, източници и кратка информация

Arginine (Аргинин) В последните години се изговори много за Аргинина като аминокиселина. Той се добавя към много добавки поради свойството си да задържа азот. А както знаем азота е един от ключовите елементи в синтеза на ...

BCAA - най-важното накратко

BCAA- Представляват аминокиселини с разклонена верига. Това са трите най-важни аминокиселини в производството, поддръжката и възстановяването на мускулната тъкан. Левцин, Изолевцин и Валин. Смята се, че съотношението ...