Треонин - аминокиселина за силен имунитет, възстановяване и енергия

Треонин - аминокиселина за силен имунитет, възстановяване и енергия

 От 19 юни 2016

Threonine - Треонина е есенциална аминокиселина, която не се произвежда от тялото.
Той поддържа протеиновия баланс в тялото, така треонина поддържа сърдечно- съдовите и чернодробни фукнции на организма, централната нервна система и имунната система.

Треонина е необходим за да се създаде глицин и серин. Също така той помага и за здравето и поддържането на съединителната тъкан и мускулите по цялото тяло. Поради това треонина може да помогне и при изграждането на по-здрави кости и зъбния емайл, както и да ускори зарастването на рани или възстановяване от контузии.

Треонина се комбинира идеално с аспаринговата киселина и метионин. Тази комбинация помага на черния дроб с липотрофната функция на организма.

Треонина поддържа имунната система, като подпомага производството на антинела. И тъй като е установен в най-голяма степен в централната нервна система, може да бъде полезен при лечението на някои видове депресия.

Основните източници на треонин са животински продукт (мляко и месо). Треонина се среща в сърцето, скелетната мускулатура и нервната тъкан в централната нервна система.

Той се използва за образуването на двете най-важни свързващи вещества в организма - колаген и еластин. Най-полезното свойство на треонина е, че позволява по-добро усвояване на други хранителни вещества.

Препоръчителната дозировка на треонин е 8 мг на килограм телесно тегло.

Превишаването на препоръчителните дози на треонин могат да нарушат функцията на черния дроб и да предизвика образуването на твърде много урея, и следователно токсичността на амоняк в тялото.

Хранителни източници: месо , млечни продукти и яйца

Недостигът на треонин води до раздразнителност и по-слаба имунна система.

 


Още новини

Аргинин - прием, източници и кратка информация

Arginine (Аргинин) В последните години се изговори много за Аргинина като аминокиселина. Той се добавя към много добавки поради свойството си да задържа азот. А както знаем азота е един от ключовите елементи в синтеза на ...

BCAA - най-важното накратко

BCAA- Представляват аминокиселини с разклонена верига. Това са трите най-важни аминокиселини в производството, поддръжката и възстановяването на мускулната тъкан. Левцин, Изолевцин и Валин. Смята се, че съотношението ...